Over ons

Welkom bij autobedrijf Hofman in Vlissingen. Wij zijn sinds 1934 een universeel familiebedrijf dat zich bezighoudt met levering, verkoop, onderhoud, reparaties van lichte bedrijfsauto’s en personenauto’s. Zowel occasions als nieuwe auto’s.

1938: Op de foto Willem Hofman met sigaret in zijn taxi. Voor de fotograaf heeft een portier van het destijds fameuze Strandhotel plaats genomen achter het stuur. Op de achtergrond het station van Vlissingen.

Het Begin

Het begon allemaal in 1934. Willem Hofman startte met taxi rijden ‘voor eigen rekening ’zoals dat toen zo mooi omschreven stond in het getuigschrift van stalhouderij Gebr. Schout waar hij eerder werkzaam was. Hij werkte vanuit zijn ouderlijk huis. Het telefoonnummer was 610, zo blijkt uit het archief. Vervolgens startte hij in de binnenstad van Vlissingen in 1938 een bedrijf met taxidiensten, onderhoud en verkoop van auto’s.

Sinds 1975

Toen hij in 1975 zijn diensten om gezondheidsredenen moest staken, naam de huidige eigenaar van Autobedrijf Hofman, Karel Hofman, het bedrijf in de Hobeinstraat in Vlissingen over. De taxidiensten werden gestaakt en Karel Hofman legde zich volledig toe op lichte bedrijfsauto’s, reparatie en verkoop. En van personenauto’s. Dit universeel autobedrijf breidde zich al snel uit en in 1983 vertrok Hofman naar de Gildeweg 13 op Baskensburg. Maar ook daar groeide het bedrijf snel uit zijn voegen en een paar jaar later verhuisde het bedrijf een paar honderd meter verder naar de Gildeweg 25a en 27. In werkplaats stonden 6 hefbruggen , nieuwe bedrijfsauto’s en veel occasions.

In juli 2016 gebeurde er iets afschuwelijks; de werkplaats van het bedrijf brandde volledig af.  De oorzaak is ondanks intensief onderzoek helaas nooit achterhaald.

In najaar 2019 staat er weer een nieuw pand. Na een lange strijd om de benodigde vergunningen en de aankoop van een extra stuk grond achter het bedrijf, ligt Autobedrijf Hofman er weer puik bij. Veel van de klanten van weleer zijn trouw gebleven. Dat toont de veerkracht van ons bedrijf. Al meer dan 80 jaar!

NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Karel Hofman nodigde op 12 oktober (ex) collega’s uit de regio uit om onder t genot van een drankje en maaltijd herinneringen op te halen. Het was een geslaagde bijeenkomst. De verhalen buitelden over elkaar…

Neem contact op

+31 118 41 26 10

Adres

Gildeweg 25a
4383 NJ Vlissingen

Stuur een bericht naar ons